Voorstellen naar aanleiding van –> Praktijk verhaal: Opleiding kraamzorg

Hallo ik zal beginnen me voor te stellen aan jullie allen.
Mijn naam is Dianne. Ik woon en werk in het oosten van het land. En ik ben 35 jaar oud. Ik woon samen met mijn man en ons zoontje. Mij is gevraagd om wat te vertellen over de opleiding kraamzorg. Dit wil ik dan ook graag doen.

Opleiding kraamzorg

Voor mij is het al een hele tijd geleden. Ik ben na de Mavo de opleiding MDGO-vz gaan volgen. Tegenwoordig bestaat deze opleiding niet meer maar deze is te vergelijken met verzorgende. Deze opleiding duurde 3 jaar. En daarna had je een MBO-3 diploma.

Hoe zag de opleiding kraamzorg eruit

Ik praat wel elke keer over de opleiding kraamzorg maar dit klopt niet helemaal. De opleiding was namelijk te vergelijken met verzorgende IG. Dus tijdens je opleiding besloot je een bepaalde kant op te gaan. Ik noem het echter elke keer zo omdat voor mij de keuze al was gemaakt dat het kraamzorg zou worden.

De opleiding zelf ging als volgt. Zoals gezegd duurde de opleiding 3 jaar. Deze gehele opleiding ging je na ongeveer een half jaar school 10 weken op stage. En daarna weer 10 weken na school. En dit in totaal dus 3 jaar lang. Tijdens de eerste 2 jaar liep je overal stage. Omdat het een “oriëntatie” studie verzorgende was. Zo heb ik bij een verzorgingstehuis stage gelopen. Maar ook in de gehandicapten zorg. En natuurlijk de kraamzorg. Het laatste jaar mocht je zelf kiezen waar je stage ging lopen. Ik heb toen natuurlijk gekozen voor de kraamzorg. Dat jaar heb ik de stage periodes elke keer bij hetzelfde bedrijf gelopen. Het was een heel leuke en gezellige tijd. Van beide kanten beviel het heel erg goed. Vandaar dat ik van dit bedrijf na mijn stageperiode gelijk een vaste baan aangeboden kreeg. En het bevalt nog steeds heel goed…. Want ik werk na al die jaren nog steeds bij hetzelfde bedrijf!!

Ik hoop jullie met dit kort verhaal een beetje een inzicht hebben kunnen geven over de opleiding kraamzorg.

Mochten jullie nog contact met mij op willen nemen mag dat natuurlijk altijd! De beheerder van deze website zorgt ervoor dat de mails doorgestuurd worden naar mij. En ik zal jullie antwoord geven!

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search