Voorstellen naar aanleiding van: Praktijk verhaal het werk na de kraamverzorgster opleiding

Hallo, en welkom allemaal. Mijn naam is Dianne, ik heb me voorgesteld op deze pagina.  Dus het voorstellen laat ik hier dan ook maar achterwege. Zoals jullie op deze pagina hebben kunnen lezen heb ik de kraamzorg opleiding al een tijdje geleden gedaan. Ik wil jullie hier wat gaan vertellen over het werk na de kraamverzorgster opleiding.

Beeld van het werk na de kraamverzorgster opleiding

Het beeld van het beroep kraamverzorgster had ik al. Ik had me goed verdiept voordat ik de opleiding ging volgen en had een aantal open dagen bijgewoond. Daarin werd mijn “wil” om kraamverzorgster te worden alleen maar groter. Tijdens de opleiding (lees hier meer over mijn opleiding) Ging ik ook al stage lopen. Pas dan wordt je beeld natuurlijk compleet. Je leert het vak kraamverzorgster dan ook het beste. En wat dat betreft is het net zoals autorijden. Je leert het pas echt als jij je diploma binnen hebt en echt ALLEEN!! aan het werk gaat.

Mijn eerste gezin als kraamverzorgster

Je eerste vergeet je nooit…. En natuurlijk is dat ook zo bij het werk. Mijn eerste gezin als kraamverzorgster was een heel leuk gezin. Ik vond het heel erg gezellig en het was een heel lief gezinnetje. Het was hun eerste kindje. Ik ben blij dat ik zoveel voor hun heb kunnen betekenen. (daar gaat het ook om met dit vak denk ik..) Omdat het hun eerste kindje was kun je ze heel veel leren. Ik ben ook wel heel erg blij dat mijn eerste gezin geen probleem gezin was. En ook dat het kindje geen problemen had. Helaas komt dit nog wel eens regelmatig voor waardoor je alle zeilen bij moet zetten om het in de tijd die jij bij het gezin doorbrengt goed af te wikkelen en de kers verse ouders met vertrouwen achter laat.
Maar als het zo goed gaat zijn die 10 dagen (zoveel was het toen) ook zo weer voorbij. En dat is soms best jammer. Maar het is dan ook wel goed zo. De ouders hebben een basis. En jij kunt verder naar een nieuw gezinnetje….

 

Ik hoop jullie met dit kort verhaal een beetje een inzicht hebben kunnen geven over het werk na de kraamverzorgster opleiding.

Mochten jullie nog contact met mij op willen nemen mag dat natuurlijk altijd! De beheerder van deze website zorgt ervoor dat de mails doorgestuurd worden naar mij. En ik zal jullie antwoord geven op jullie vragen over de kraamverzorgster opleiding of het werk als kraamverzorgster

 

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search