Voorstellen naar aanleiding van: Praktijk verhaal bevallen als kraamverzorgster

Hallo, en welkom allemaal. Mijn naam is Dianne, ik heb me voorgesteld op deze pagina. Dus het voorstellen laat ik hier dan ook maar achterwege. Zoals jullie op deze pagina hebben kunnen lezen heb ik de kraamzorg opleiding al een tijdje geleden gedaan. Ik wil jullie hier wat gaan vertellen over met moment dat ik beviel van een prachtige zoon, maar vooral wat dit doet tot jou als kraamverzorgster.

Zwanger en werken als kraamverzorgster

Wie zegt zwangerschap zegt hormonen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik gewoon gewerkt. Het is wel leuk om te zien wat de hormonen met jou doen als zwangere vrouw. En net bevallen kraamvrouw zit nog vol hormonen. Zet daar een zwangere kraamverzorgster naast en je hebt twee vrouwen vol met hormonen.. Ik denk niet dat ik hier verder op in hoeft te gaan en dat dit tot een ieder zijn verbeelding spreekt.

Bevallen als kraamverzorgster

De laatste weken heb ik natuurlijk niet meer gewerkt en me bezig gehouden (lees: rust houden) met het komende kindje. Ik had het geluk dat een goede vriendin/collega op de dag dat ik uitgeteld was vakantie had. Dit had ze speciaal voor mij gedaan. De afspraak was dan ook dat wanneer het kon mijn vriendin bij mijn bevalling zou zijn. Dit is natuurlijk een heel bijzonder iets en een voordeel als kraamverzorgster. De bevalling liep vrij voorspoedig. En onze knappe zoon was al snel te wereld. Omdat we in het ziekenhuis bevielen kwam de volgende dag mijn vriendin om bij ons de kraamzorg te verzorgen. Nou wat heb ik me kapot geschaamd. Iets wat ik al jaren doe en uitleg bij al die gezinnen ben je dan ineens vergeten. Je bent gewoon alles kwijt op zo’n moment en je moet overal mee geholpen worden. De borst geven bijvoorbeeld. Iets waar ik bij heel veel kraamgezinnen geholpen heb lukt me op zo’n moment niet. En ben alles kwijt… Alle informatie die je altijd zo paraat hebt is gewoon weg….. Gelukkig vertelde mijn vriendin dat dit heel normaal was. En je nu een kraamvrouw was en geen kraamverzorgster. Dit heeft me redelijk tot rust gebracht… Later hoorde ik van meer collega’s dat dit heel normaal is.. Maar op zo’n moment……

 

Ik hoop jullie met dit kort verhaal een beetje een inzicht hebben kunnen geven over het werk na de kraamverzorgster opleiding.

Mochten jullie nog contact met mij op willen nemen mag dat natuurlijk altijd! De beheerder van deze website zorgt ervoor dat de mails doorgestuurd worden naar mij. En ik zal jullie antwoord geven op jullie vragen over de kraamverzorgster opleiding of het werk als kraamverzorgster

Deel deze pagina

Start typing and press Enter to search